03.11.2015 23:53

Van Gaal: "Ik ben blij, opgelucht en trots"

Louis van Gaal zoekt zijn plek op de bank op voorafgaand aan het competitieduel Manchester United - Manchester City. (25-10-2015)
Louis van Gaal zoekt zijn plek op de bank op voorafgaand aan het competitieduel Manchester United - Manchester City. (25-10-2015)

Voor trainer Louis van Gaal van Manchester United kwam de zege dinsdagavond in de Champions League tegen CSKA Moskou (1-0) als geroepen. Na drie keer 0-0 had de ex-bondscoach van Oranje als geen ander op Old Trafford dringend behoefte aan een overwinning.

"Ik ben blij en opgelucht, maar ook trots. We hebben volledig verdiend gewonnen", sprak Van Gaal voldaan. "We moesten weer lang wachten op een doelpunt. We hebben wel minimaal twaalf kansen afgedwongen."

Wayne Rooney, de man van het bevrijdende doelpunt in de 79e minuut, keek alvast vooruit naar de thuiswedstrijd tegen PSV op 25 november. "Als we die ook winnen, dan maken we een grote kans op de achtste finales. Maar het blijft een spannende poule. Gelukkig staan we nu bovenaan."

Rooney maakte zijn 237e goal voor ManUnited. Daarmee evenaarde hij Denis Law op Old Trafford. Rooney staat er nog twaalf achter op clubicoon Sir Bobby Charlton, de topscorer aller tijden van de Mancunians. "Denis Law is ook een legende. Het is een grote eer om nu met hem op gelijke hoogte te staan."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner