04.11.2015 15:45

Andersen gaat voor een basisplek bij Ajax

Momenteel krijgt Lucas Andersen veel vertrouwen bij zijn werkgever Willem II, maar na dit seizoen keert de Deense middenvelder terug naar Amsterdam. Bij Ajax, de club die hem vanuit Denemarken overnam, hoopt hij alsnog te slagen.

Andersen was in het verleden namelijk allesbehalve onomstreden bij de club uit de hoofdstad. De Deen speelde vorig seizoen weliswaar een kleine dertig wedstrijden in de Eredivisie, maar maakte slechts zeven wedstrijden volledig mee. Aan het begin van dit seizoen koos Andersen voor een verhuurperiode bij Willem II. "Ik voel me hier vrij, krijg vertrouwen en het belangrijkste: ik speel elke week. Ik zag het niet zitten om bij Ajax een heel seizoen op de bank te gaan zitten", vertelt Andersen in gesprek met Voetbal International.

De middenvelder staat momenteel op negen wedstrijden voor zijn tijdelijke werkgever, waarvan zeven in de Eredivisie. "Het enige wat ik kan doen, is in Tilburg laten zien dat ik nog steeds een groot talent ben", legt Andersen zijn doel in Tilburg uit. "Ik geloof erin dat ik basisspeler kan worden bij Ajax."

Andersen speelde dus niet veel bij Ajax, maar kreeg er daarnaast ook flink wat concurrentie bij. Daley Sinkgraven werd eerder al aan de selectie toegevoegd, terwijl Nemanja Gudelj na het vorige seizoen aansloot bij Ajax. "Natuurlijk was het een grote teleurstelling dat ik bij Ajax op een zijspoor belandde. En het is voor je gevoel ook niet bevorderlijk dat er de afgelopen maanden veel nieuwe middenvelders naar Amsterdam zijn gehaald", geeft Andersen toe. Het contract van de Deen bij Ajax loopt nog door tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner