04.11.2015 22:39

Barça met anderhalf been in achtste finales

In de vierde groepswedstrijd van de Champions League heeft FC Barcelona woensdag een gemakkelijke avond beleefd. De Catalanen waren in eigen huis veel te sterk voor BATE Borisov. Door de 3-0 overwinning staat Barcelona na vier duels al bijna in de volgende ronde.

Met Neymar en Luis Suárez als aanvallers en Iniesta op het middenveld begon FC Barcelona de thuiswedstrijd tegen BATE Borisov. Al vroeg in de wedstrijd moest Ivan Rakitić het veld verlaten. De Kroaat die in Wit-Rusland nog tweemaal doeltreffend was had te kampen met een spierblessure. Vervanger Munir liet echter direct van zich spreken. De twintigarige Spanjaard versierde een penalty na een overtreding van Filip Mladenović. Neymar wist het buitenkansje vrijwel uit stand te benutten: 1-0.

Het team van coach Luis Enrique was baas in eigen huis en drong BATE terug. Adriano kwam mee op en werd gevaarlijk voor het Wit-Russische doel. De linksback raakte op aangeven van Neymar de buitenkant van de paal. De bezoekers hadden niets in te brengen en konden enkel tegenhouden. Vlak voor rust kopte Neymar met zijn haarband de bal maar net over het doel na een snelle uitbraak.

Na rust kreeg Luis Suárez een aardige kans van dichtbij, maar zag zijn schot gered worden door doelman Sergey Chernik. Na een uur spelen was het alsnog raak voor de Catalanen. Op aangeven van Neymar punterde Suárez vanaf ongeveer veertien meter de bal in de korte hoek: 2-0. BATE keek lijdzaam toe en had niets in de pap te brokkelen. Neymar had zelfs de mogelijkheid op het derde doelpunt van de avond, maar trof het lichaam van keeper Chernik.

Vlak voor tijd kwam deze er toch. Op aangeven van kompaan Suárez trof de Braziliaan het open doel: 3-0. Ondanks de nederlaag in Camp Nou is BATE nog volop in de race voor de tweede plaats. Barcelona speelt op 24 november thuis tegen de Italianen. BATE Borisov neemt het die avond in de eigen Arena op tegen het Duitse Leverkusen.

Door: Koen Larmit