05.11.2015 13:59

Pröpper kilometervreter in Champions League

Davy Pröpper liep in de afgelopen vier Champions League-wedstrijden een gigantisch aantal kilometers bij elkaar. De middenvelder van PSV hoeft op dat gebied slechts twee spelers in de gehele groepsfase van het Europese toernooi voor zich te dulden.

Volgens cijfers van de UEFA liep de van Vitesse overgekomen voetballer in zijn debuutjaar in de Champions League al ruim 45 kilometer bij elkaar. Daarmee doet hij het alleen minder dan Danny (Zenit St. Petersburg, 46.416 kilometer) en Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach, 45.577 kilometer).

Pröpper miste dit seizoen nog geen minuut in de Champions League en blijft medespelers ver voor qua gelopen afstand. Héctor Moreno (38.263 kilometer ) en Luciano Narsingh (38.136 kilometer) komen nog een beetje in de buurt, waarbij gesteld moet worden dat Moreno ook de volle speeltijd kreeg in Europa, terwijl Narsingh een keer naar de kant is gehaald. 

PSV boekte tot dusver twee overwinningen in de groepsfase, waardoor het overwintering in het kampioenenbal in eigen hand houdt. De Eindhovenaren spelen nog tegen Manchester United (uit) en CSKA Moskou (thuis).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner