06.11.2015 15:15

Reijnen: "Duel op zondag natuurlijk speciaal"

Etiënne Reijnen (l.) troeft Lucas Andersen (r.) af in een duel tijdens het competitieduel FC Groningen - Willem II. (17-10-2015)
Etiënne Reijnen (l.) troeft Lucas Andersen (r.) af in een duel tijdens het competitieduel FC Groningen - Willem II. (17-10-2015)

FC Groningen staat zondagmiddag tegenover SC Cambuur in speelronde twaalf van de Eredivisie. Voor Etiënne Reijnen een bijzonder duel, aangezien de verdediger in Friesland een transfer naar zijn huidige werkgever verdiende.

"Ik heb daar een fantastisch jaar gehad en veel vriendelijke mensen ontmoet", kijkt de mandekker op de clubwebsite van FC Groningen terug op zijn seizoen bij SC Cambuur. "Natuurlijk is de wedstrijd van zondag wel speciaal. Het is leuk om elkaar weer te zien, maar we moeten het ook niet groter maken dan dat het is. Vooraf is het leuk, maar als we op het veld staan, gaan we vol voor de winst. We willen zondag de eerste uitoverwinning van het jaar pakken", houdt Reijnen de gevoelens op de achtergrond.

Omdat Reijnen een jaar in het shirt van SC Cambuur heeft gevoetbald, weet hij meer van de club dan de gemiddelde voetballer. Zo kan het spoken in het Cambuur Stadion. "Men zit daar dicht op het veld en ze zijn bloedfanatiek. Wanneer het slecht gaat, hoor je het, maar als ze zien dat de spelers alles geven, staan ze er volledig achter. Die combinatie geeft de ploeg iets extra’s en het is voor veel teams de laatste jaren nooit een gemakkelijke wedstrijd gebleken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner