06.11.2015 20:33

Hake grijpt in en verwijst Bijen naar de bank

FC Twente-verdediger Peet Bijen verlaat teleurgesteld het veld van de Grolsch Veste na de 1-3 nederlaag tegen PSV. (24-10-2015)
FC Twente-verdediger Peet Bijen verlaat teleurgesteld het veld van de Grolsch Veste na de 1-3 nederlaag tegen PSV. (24-10-2015)

Peet Bijen is zijn basisplaats bij FC Twente kwijt. René Hake maakt op de clubwebsite dat Joachim Andersen zal starten tegen sc Heerenveen. Hij zal samen met Bruno Uvini het hart van de verdediging vormen.

"Het is het eerste seizoen dat Peet op het hoogste niveau speelt en hij heeft het in de eerste tien wedstrijden naar behoren gedaan Het is voor hem goed om even in de luwte te zijn. Joachim heeft het de laatste weken goed opgepakt en zich ook laten zien bij Jong FC Twente", zo legt Hake de wijziging uit.

De trainer van FC Twente denkt dat sc Heerenveen zaterdag afwachtend zal spelen. "Heerenveen heeft nu een aantal wedstrijden onder Foppe de Haan gespeeld en ze hebben in die duels in een andere samenstelling gespeeld. Tegen Cambuur wachtten ze op de fouten en kwamen ze er elke keer met vijf  à zes spelers snel uit, Heerenveen heeft daar de spelers ook voor."

"Daar moeten we  waakzaam op zijn en zorgen dat we niet in het mes lopen", vervolgt Hake. "We moeten zorgvuldig zijn in de opbouw, zonder dat het resulteert in eindeloos gebrei. Heerenveen zal wachten op onze fouten, maar ook de momenten pakken om ons onder druk te zetten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner