06.11.2015 21:53

Roda JC en ADO strijdend naar één punt

Rostyn Griffiths (r.) gaat niet aan de kant voor Mike Havenaar (l.) tijdens de wedstrijd Roda JC - ADO Den Haag. (06-11-2015)
Rostyn Griffiths (r.) gaat niet aan de kant voor Mike Havenaar (l.) tijdens de wedstrijd Roda JC - ADO Den Haag. (06-11-2015)

In een gelijkopgaande wedstrijd is er vrijdagavond geen winnaar gekomen bij Roda JC Kerkrade - ADO Den Haag: 1-1. Ondanks de rode kaart van Tomi Jurić na ruim een uur spelen wist ADO niet te profiteren. Beide clubs blijven daardoor hangen in het onderste gedeelte van de middenmoot.

Roda JC Kerkade begon op de flanken met Edwin Gyasi en Mitchel Paulissen. Dit ging ten koste van Richmond Boakye en Jens van Son. Gyasi liet direct van zich spreken met twee mooie voorzetten. De eerste werd benut door Tomi Jurić, maar afgekeurd door scheidsrechter Eric Braamhaar na een overtreding van de Australische spits. De tweede werd een assist voor Gyasi en een doelpunt van Tom Van Hyfte. De Belg werkte een indraaiende voorzet bij de tweede paal in het doel: 1-0.

Na de voorsprong zakte het team van coach Darije Kalezić terug en kon ADO Den Haag tot voetballen komen. Afstandsschoten van Gianni Zuiverloon, Mike Havenaar en Giovanni Korte werden allen op spectaculaire wijze gered door doelman Benjamin van Leer. Vlak voor rust kwam de verdiende gelijkmaker alsnog op het scorebord. Korte belegde aan de linkerkant een prima actie met dito voorzet richting Havenaar. De Japanse spits van ADO maakte koeltjes de gelijkmaker en tevens zijn achtste goal van het seizoen: 1-1.

In het begin van de tweede helft hield het team van Henk Fraser het initiatief en speelde Roda JC wat teruggetrokken. Na ruim een uur spelen kreeg Jurić een directe rode kaart. De Australiër probeerde zich los te weken in een duel met Aaron Meijers. Omdat de Roda-spits tot twee keer toe zijn elleboog gebruikte moest hij vroegtijdig naar de kant. Mike Havenaar kreeg daarna dé kans op zijn tweede en de voorsprong voor ADO. Uit de rebound werd zijn poging echter van de lijn gehaald.

Ook Ruben Schaken had een aardige mogelijkheid via het hoofd. Roda stond echter defensief sterk en bood de bezoekers weinig ruimte. Met tien spelers werd het punt succesvol verdedigd. Hierdoor verandert er weinig voor beide teams op de ranglijst. Na de interlandperiode speelt Roda JC opnieuw thuis. PEC Zwolle komt dan op bezoek in Kerkrade. In datzelfde weekend neemt ADO het in eigen huis op tegen Vitesse.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner