07.11.2015 22:43

PEC Zwolle in extremis naast Heracles

Wout Brama (r.) snelt langs Thomas Bruns (l.) tijdens PEC Zwolle - Heracles Almelo. (07-11-2015)
Wout Brama (r.) snelt langs Thomas Bruns (l.) tijdens PEC Zwolle - Heracles Almelo. (07-11-2015)

PEC Zwolle heeft er zaterdagavond diep in de blessuretijd een punt uit weten te slepen tegen Heracles Almelo. De Zwollenaren hadden het grootste deel van de wedstrijd het betere van het spel, maar een vroege treffer van Wout Weghorst leek Heracles Almelo de overwinning te gaan bezorgen, totdat Nijland in de vierde minuut van de blessuretijd geweldig raak schoot.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam al na een halve minuut op naam van Thomas Bruns, die het buitenkantje rechts probeerde en op Kevin Begois stuitte. Daarna was het echter PEC Zwolle dat het spel maakte. Queensy Menig gaf de bal goed mee aan Lars Veldwijk, die zich vervolgens simpel van de bal liet zetten door Droste. Even later moest Bram Castro tweemaal achter elkaar ingrijpen na doelpogingen van Wouter Marinus en Menig. Ook Veldwijk zette Castro van dichtbij aan het werk, met een knap schot uit de draai.

Ondanks het overwicht van PEC Zwolle, pakte Heracles Almelo na ruim een kwartier de leiding via één van hun spaarzame counters. Thomas Lam ging in de fout en gaf Jaroslav Navratil alle vrijheid om de bal voor te zetten richting Wout Weghorst. De spits stond voor open doel en tikte beheerst binnen. Gedurende de rest van de eerste helft bleef PEC Zwolle de meest gevaarlijke ploeg, vooral Menig maakte het zijn tegenstander Mark-Jan Fledderus behoorlijk lastig. Zijn voorzetten en schoten hielpen PEC Zwolle echter niet aan gelijkmaker. Heracles Almelo kreeg in het restant van de eerste helft nog één kans, maar Bruns wist een voorzet van Gosens bij de eerste paal niet in het doel te glijden.

PEC Zwolle begon de tweede helft met een merkwaardige wissel: Trent Sainsbury maakte plaats voor Rick Dekker en Ouasim Bouy ging centraal achteirn spelen. De Zwollenaren hadden net als in de eerste helft het betere van het spel, maar het tempo was compleet uit de wedstrijd, waardoor er weinig kansen meer ontstonden en de wedstrijd voor de toeschouwer een stuk minder vermakelijk was. Heracles Almelo speelde het spel slim door ook zonder balbezit drie man voorin te houden, wat PEC Zwolle dwong om drie spelers achterin te houden. Daardoor kwam de thuisploeg minder aan aanvallen toe dan in de eerste helft. De grootste kansen kwamen voort uit de vrije trappen van Bouy, maar de muur en Castro stonden in de weg.

Iliass Bel Hassani had krap tien minuten voor tijd de kans om het duel te beslissen, maar Begois strekte zich tot het uiterste en wist zo de bal uit het doel te tikken. Toch leek de vroege goal van Weghorst voldoende te zijn, want PEC Zwolle wist weinig meer te creëren. Maar het was invaller Stef Nijland die de Zwollenaren ver in blessuretijd toch nog een puntje bezorgde. Hij kreeg de bal aangespeeld van Ehizibue en haalde vervolgens snoeihard uit met rechts. Heracles Almelo blijft meedraaien in de top van de Eredivisie, PEC Zwolle bezet de zevende plaats.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner