08.11.2015 11:50

'AC Milan aast op de tweede goalie van PSG'

De keepersnood bij AC Milan is hoog en dat wil de ploeg oplossen door te gaan winkelen in Parijs. Salvatore Sirigu is momenteel de tweede keuze bij Paris Saint-Germain en de Italiaanse topploeg wil hem verlossen van de reservebank, zo melden diverse media in Italië zondag.

Bij AC Milan is Diego López normaal gesproken de eerste goalie, maar de keeper had al langer klachten en besloot afgelopen maand om zijn rust te pakken. Sindsdien maakt de zestienjarige goalie Gianluigi Donnarumma indruk onder de lat bij de Italiaanse topploeg, maar AC Milan wil de gok niet wagen om met zo'n jonge goalie het volledige seizoen af te maken.

Donnarumma keepte de afgelopen vier wedstrijden in de Serie A en hield twee keer een clean sheet. In de overige wedstrijden hoefde hij slechts twee keer de bal uit het net te vissen. Met Christian Abbiati heeft AC Milan een zeer ervaren keeper achter de hand, maar de sluitpost heeft dit seizoen nog geen minuut gekeept in een officiële wedstrijd en is inmiddels 38 jaar.

Sirigu was sinds zijn komst naar Paris Saint-Germain in 2011 de eerste keuze in de hoofdstad van Frankrijk, maar sinds de komst van Kevin Trapp moet de Italiaanse doelverdediger het met een plek op de bank doen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner