08.11.2015 18:52

Tottenham Hotspur houdt Arsenal van kop af

Arsenal-speler Kieran Gibbs staat koud in het veld en scoort meteen de gelijkmaker. Kyle Walker van Tottenham Hotspur kan hem niet van het scoren beletten. (08-11-2015)

Arsenal is er zondag niet in geslaagd om alleen aan kop te komen in de Premier League. De Gunners hadden drie punten nodig om over Manchester City heen te gaan, maar tegen Tottenham Hotspur bleef het bij 1-1. Harry Kane scoorde vijf minuten voor rust, waarna Kieran Gibbs als invaller de eindstand op het scorebord zette.

Arsenal begon de wedstrijd met in het achterhoofd dat het bij winst op Tottenham Hotspur de nieuwe koploper van de Premier League zou worden. Manchester City verspeelde eerder op de zondag punten, waardoor de Gunners, buiten de rivaliteit met de Spurs om, iets om voor te vechten hadden.

Het leek er echter niet op in het Emirates Stadium. Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel en dat hield de gehele 45 minuten aan. Net op het moment dat Arsenal de wedstrijd iets meer onder controle leek te krijgen, sloeg Tottenham Hotspur toe. De buitenspelval van Arsenal werd verkeerd uitgevoerd, waardoor Harry Kane zo af kon op Petr Čech. De spits bleef erg kalm voor de goal en rondde beheerst af: 0-1.

In de tweede helft leek Arsenal beter te begrijpen dat er best wat op het spel stond. De ploeg zette meer druk naar voren en kreeg al snel de eerste grote kans van de wedstrijd. Olivier Giroud werkte zichzelf los van zijn bewaker in de zestien en kon na een vrije trap van dichtbij inkoppen. De Fransman mikte echter net te hoog en schampte de lat. Een paar minuten later had de spits weer de gelijkmaker op zijn hoofd, maar op vijf meter van het doel kopte Giroud de bal naast het doel.

De wedstrijd werd interessanter en interessanter, maar door blessures van Theo Walcott en Alex Oxlade-Chamberlain kon Arsenal maar weinig frisse krachten brengen in de aanval. Arsène Wenger gokte op Kieran Gibbs, linksback van beroep, als aanvallend ingestelde middenvelder. Dit bleek een gouden greep te zijn van de Fransman, aangezien Gibbs enkele minuten na zijn invalbeurt met zijn tweede goal in 116 Premier League-wedstrijden de 1-1 maakte. Hij hield geloof in een voorzet richting de tweede paal en mikte de bal vanuit een moeilijke hoek tussen Hugo Lloris en de linkerpaal.

Het leek even te gaan spoken in het Emirates Stadium, toen het massaal toegestroomde publiek achter de thuisploeg ging staan, maar er werd niet meer gescoord in Londen. Door de puntendeling blijft Arsenal koploper in de Premier League, maar in plaats van over Manchester City te gaan, staan de Gunners in punten weer gelijk met the Citizens. Tottenham Hotspur stijgt een plekje in Engeland en sluit speelronde twaalf af als nummer vijf.

Door: Jos Boesveld