08.11.2015 21:13

Maher uitgefloten: "Dat helpt het team niet"

Adam Maher werd in het thuisduel tussen PSV en FC Utrecht (3-1 winst) uitgefloten door de eigen fans. De spelers van PSV en Maher zelf vinden dat niet kunnen.

In gesprek met Omroep Brabant opent trainer Phillip Cocu het gesprek. Hij vindt het 'not done' dat Maher werd uitgefloten. "Ik denk dat iedere speler voor PSV belangrijk is en de beste intentie heeft om de ploeg te helpen. De ene keer speel je de pannen van het dak en de andere keer gaat het moeizamer", aldus de oefenmeester. "Tegen VfL Wolfsburg hebben we juist laten zien dat we heel wat kunnen bereiken als het publiek ons steunt."

Maher zelf reageert ook op het fluitconcert. "Als je tegen iemand gaat fluiten, help je het team niet. Het is lekker als het publiek achter je staat. Dan zie je dat het team groeit. Uiteindelijk moet je het met z'n allen doen. Maar als het publiek negatief denkt, zullen ze dat blijven doen en kijken ze alleen naar de slechte en niet naar de goede dingen", aldus Maher die in de 54ste minuut werd gewisseld voor Jorrit Hendrix. "Iedereen heeft zijn eigen mening maar het gaat mij meer om wat de staf vindt."

Toen Hendrix het veld in kwam werd dat begroet met erg veel gejuicht. Hendrix zelf vindt het niet kunnen dat de fans zich keerden tegen Maher. "Ik vind dat het niet kan dat je je eigen spelers uitfluit. Het publiek hebben we nodig. Als zij spelers gaan uitfluiten, gaan we daar niet beter door voetballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner