09.11.2015 09:50

Invalbeurten voor Darri: "Dat vreet aan mij"

Brahim Darri (r.) probeert Bram van Polen uit te spelen tijdens het competitieduel tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo. (07-11-2015)
Brahim Darri (r.) probeert Bram van Polen uit te spelen tijdens het competitieduel tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo. (07-11-2015)

'Braaa-him Daaa-rri', het was vorig seizoen een veelgehoorde kreet op de tribunes van het toenmalige Polman Stadion, als hij weer met een onnavolgbare passeerbeweging een tegenstander te kijk had gezet. Bijna een jaar later moet Brahim Darri het vooral doen met invalbeurten, want volgens Heracles Almelo-trainer John Stegeman moet hij meer met zijn vak bezig zijn. Toch belooft de rappe vleugelaanvaller, die zaterdagavond tijdens het 1-1 gelijkspel bij PEC Zwolle wederom op de bank begon, op korte termijn beterschap.

Na afloop van de Overijsselse derby, waarin zijn ploeg laat tegen de gelijkmaker aanliep, komt de rappe vleugelaanvaller met een zuur gezicht de mixed zone in gelopen. "Dit is klote", begint hij tegenover Voetbal.com. "Dan val je in en hoop je de beslissing te forceren, gebeurt er dit." Toch is hij realistisch en kan hij leven met het gelijkspel. "Qua veldspel en de kansenverhouding verdienden zij minimaal een punt. Het is ons spel om in dit soort duels de wedstrijd dood te maken en er ging helemaal niet zoveel mis, maar dan werk je de bal niet goed weg en krijgen ze uiteindelijk toch waar ze op azen", doelt hij op de gelijkmaker van Stef Nijland.

In het IJsseldelta Stadion moest Darri wederom genoegen nemen met een invalbeurt en dat knaagt bij de voormalig speler van Vitesse. "Ja, dat is erg lastig voor me. Ik was gewend, zeker bij Heracles, om gewoon te spelen. Ik zit echter in een moeilijke periode en heb mezelf een spiegel voorgehouden. Ik heb nog niet gebracht wat ik zou moeten brengen dit seizoen. Dat vreet aan mij en dat weet de selectie ook." Toch is dat niet de enige reden dat hij op de reservebank terecht is gekomen. "Volgens de trainer moet ik meer met mijn vak bezig zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik niet gelijk na de training naar huis moet gaan, maar extra moet trainen."

Toch is het Almelose publiek zijn acties nog niet vergeten. Al ruim voordat hij zaterdagavond aan zijn warming up begon, werd zijn naam gescandeerd door de supporters in het uitvak. "Oh, echt? Tijdens het warmlopen zelf zat ik vooral naar de klok te kijken. Ja, ik ben wel geliefd bij de supporters. Daar ben ik wel erg blij mee en dat geeft een boost." En dus kan hij de Heracles-fans niet teleurstellen. Zien ze hem binnenkort weer vanaf het begin van de wedstrijd? Darri lacht: "Ja, dat beloof ik."

Door: Tom Wassink

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner