09.11.2015 10:00

Basisplek kwam ook voor Marinus onverwachts

Wouter Marinus controleert de bal tijdens het competitieduel tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo. (07-11-2015)
Wouter Marinus controleert de bal tijdens het competitieduel tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo. (07-11-2015)

Wouter Marinus was begin dit seizoen de revelatie van PEC Zwolle. Uit het niets werd hij een belangrijke basiskracht in de ploeg van Ron Jans en ook zaterdagavond in het duel met Heracles Almelo (1-1) speelde hij vanaf het begin. Na afloop van het treffen liet hij zich uit over het verschil tussen PEC en Heracles, zijn plotselinge doorbraak en het gebrek aan daadkracht bij sc Heerenveen.

De middenvelder was blij met het late punt dat zijn ploeg behaalde tegen de Almeloërs. "Zeker", bevestigt hij tegenover Voetbal.com. "Ik denk dat het verdiend was. We hebben geprobeerd kansen te creëren. Dat lukte en dan maken we uiteindelijk de laatste, wat de afgelopen drie wedstrijden telkens niet lukte." Waarom PEC er nu wel in slaagde om een punt over de streep te trekken? "Dat is denk ik geluk, al was het natuurlijk een goede goal. Het had al veel eerder gekund vandaag. We hebben veel meer gecreëerd dan zij."

Verschil
Marinus is onder de indruk van de prestaties van Heracles Almelo, dat zich in de subtop van de Eredivisie bevindt, maar ziet geen parallel met het PEC van de afgelopen seizoenen. "Ik moet zeggen dat het een stugge ploeg is, maar wij spelen ook echt goed voetbal. Zij moeten er vooral met z'n allen voor knokken, waar wij het vooral van het positiespel moeten hebben. Dat is denk ik wel een verschil."

Onverwachts
De geboren Zuidwoldenaar dook begin dit seizoen opeens op als basisklant in de ploeg van Ron Jans en vervulde die rol naar behoren. En dat terwijl hij er vorig seizoen, mede door blessures, nauwelijks aan te pas kwam. "Dat was voor mij ook onverwachts", biecht hij op, waarna hij zijn basisplaats vooral toeschrijft aan geluk. "Jesper Drost werd in de voorbereiding verkocht en Mustafa Saymak raakte geblesseerd. Tijdens een oefenwedstrijd tegen VVV Venlo viel Rick Dekker ook uit en mocht ik invallen. Dat ging goed en later kwam de trainer naar me toe om te vertellen dat ik zou starten in de competitie. Ik wist niet echt wat ik moest denken, maar als je de kans krijgt, moet je hem pakken."

Onderbuikgevoel
Toch had hij, als het aan hem lag, in eerste instantie helemaal niet bij PEC gevoetbald. "Ik wilde graag bij Heerenveen blijven en ik kon uiteindelijk ook wel verlengen, maar het duurde allemaal veel te lang. Toen heeft mijn zaakwaarnemer rondgevraagd en aangegeven bij verschillende clubs dat ik na zat te denken over een vertrek. Vervolgens ben ik op gesprek geweest bij PEC en FC Utrecht." Het onderbuikgevoel was na zijn bezoek aan Zwolle gelijk goed en dus voetbalt hij alsnog in het blauw-wit. "Nu wil ik mijn basisplaats hier vasthouden en hoop ik dat we weer in de flow komen van het begin van het seizoen", vertelt hij. "Ik zit hier goed op mijn plek."

Door: Tom Wassink

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner