09.11.2015 10:35

Cillessen niet bezig met strijd met Vermeer

Jasper Cillessen (m.) kan een schot op doel rustig vangen tijdens de tweede Klassieker van het seizoen. (08-11-2015)
Jasper Cillessen (m.) kan een schot op doel rustig vangen tijdens de tweede Klassieker van het seizoen. (08-11-2015)

Het duel tussen Ajax en Feyenoord (1-1) was ook een strijd tussen de twee keepers van Oranje: Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen. Toch is de Ajacied niet bezig met zijn collega aan de andere kant.

Cillessen en Vermeer waren bij Ajax collega's, maar Cillessen won de strijd. Bij het Nederlands elftal heeft de doelman van de Amsterdammers ook de voorkeur. Vermeer en Cillessen blijven op die manier concurrenten van elkaar. "Maar ik zie dit soort wedstrijden zeker niet als een strijd tussen Vermeer en mij. Ik wil gewoon met Ajax winnen en ben er niet mee bezig wie er aan de andere kant in de goal staat", aldus Cillessen tegen De Telegraaf. "Hoe hij het heeft gedaan, weet ik ook niet, omdat ik volledig met mijn laatste lijn bezig ben."

De 26-jarige keeper hield tegen Feyenoord niet de nul en moest enkele reddingen verrichten. "Die laatste linie moet ik zo goed mogelijk neerzetten en daar heb ik mijn handen vol aan. Ondanks het feit dat ik maar drie ballen op doel kreeg, kun je niet zeggen dat ik een rustige middag heb gehad. Onze verdediging is jong. Maar goed genoeg is oud genoeg. Die jongens doen het fantastisch. Alleen hebben jonkies wel vaak meer coaching nodig. En daar ben ik dan voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner