09.11.2015 11:24

Van Gaal geeft jeugd een kans: "Mijn manier"

Louis van Gaal blijft spelers uit de jeugdopleiding een kans geven in de selectie van Manchester United. Daarmee geeft hij direct aan dat de club waarschijnlijk geen grote aankopen zal doen in de winterstop.

Van Gaal gaat voor de jeugd. "Dat is de manier waarop ik leiding geef aan deze club. Ik wil geen grote selectie, anders kan ik jonge spelers geen kans geven", aldus de coach, die afgelopen zaterdag de jonge verdediger Cameron Borthwick-Jackson liet debuteren in de hoofdmacht in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion (2-0 winst).

In dat duel maakte aanvaller Jesse Lingard zijn eerste doelpunt. Ook hij is afkomstig uit de jeugdopleiding op Old Trafford en hield tegen WBA Oranje-international Memphis Depay op de bank. Van Gaal liet sinds zijn aantreden bij Manchester United al acht spelers van de eigen 'Academy' debuteren. "Ik heb veel spelers verkocht en verhuurd en dat betekent dat ik een selectie heb van 21 veldspelers en drie keepers. Dus als er blessures of ziektegevallen zijn, kies ik een speler uit de jeugd."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner