09.11.2015 14:10

Nijland schuift aanbieding PEC aan de kant

Stef Nijland kan zijn ogen niet geloven tijdens het competitieduel FC Groningen - PEC Zwolle. (31-10-2015)
Stef Nijland kan zijn ogen niet geloven tijdens het competitieduel FC Groningen - PEC Zwolle. (31-10-2015)

Stef Nijland heeft een aanbieding om een nieuw contract te tekenen bij PEC Zwolle voorlopig aan de kant geschoven. De aanvaller annex middenvelder is niet blij met zijn speeltijd in Zwolle.

"Er is van beide kanten een voorstel geweest, maar Stef heeft gezegd het even te willen laten rusten om te zien hoeveel hij de komende maanden aan spelen toekomt", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp aan De Telegraaf. "Verandert zijn situatie niet, dan ligt er in de winter van beide kanten een uitdaging. En dan bekijk ik het vanuit zijn perspectief, want van ons hoeft hij dus zeker niet weg."

Vorig seizoen kreeg Tomáš Necid de voorkeur van PEC Zwolle-trainer Ron Jans in de spits. Dit seizoen moet Nijland het doen met een rol achter Lars Veldwijk. "Het is dit seizoen veel meer bank dan basis, waar ik vorig seizoen het idee had er veel dichter tegenaan te zitten", aldus Nijland. "Het is een rol waarmee ik moet dealen. Ik wil voetballen en het liefst hier, maar als ik niet genoeg speel naar mijn mening, is het een optie om verder te kijken."

Nijland heeft bij PEC Zwolle nog een contract tot medio 2016.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner