10.11.2015 10:21

Fraser begrijpt commotie rondom 'trucje' niet

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser kijkt vanaf de zijkant toe tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - ADO Den Haag. (06-11-2015)
ADO Den Haag-trainer Henk Fraser kijkt vanaf de zijkant toe tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - ADO Den Haag. (06-11-2015)

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser begrijpt niet waarom er een hoop commotie is ontstaan nadat hij tegen Roda JC Kerkrade een trucje heeft uitgehaald. Doelman Martin Hansen liet zich 'geblesseerd' behandelen zodat Fraser een aantal tactische omzettingen kon doen.

"Blijkbaar is iets een slimmigheidje tot het moment dat je er eerlijk over bent", aldus Fraser tegenover Voetbal International. "In het verleden heb ik weleens meegemaakt dat een half team uit het niets opeens schoenen ging wisselen. En elke trainer heeft zo zijn trucje. Begrijp me niet verkeerd: ik ben voorstander van een open discussie. Met dat deel ben ik het wel eens."

Naast het trucje werd ook de opmerking van Fraser achteraf niet door iedereen gewaardeerd. Fraser zei dat Hansen een te laag suikergehalte had. "Bij die opmerking zat totaal geen kwade wil, maar een persoon roept iets, trekt het uit zijn verband, en allerlei kuddedieren lopen er achteraan." ​De KNVB besloot een onderzoek te starten om Fraser mogelijk te straffen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner