10.11.2015 19:07

Oud Heerenveen-speler blaast Italianen omver

Marten de Roon (r.) rechts houdt Alessio Cerci van de bal. De Nederlander speelde tegen AC Milan in San Siro een geweldige wedstrijd en nam een punt mee naar huis (0-0). (07-11-2015)
Marten de Roon (r.) rechts houdt Alessio Cerci van de bal. De Nederlander speelde tegen AC Milan in San Siro een geweldige wedstrijd en nam een punt mee naar huis (0-0). (07-11-2015)

Marten de Roon maakte afgelopen zomer de transfer van Heerenveen naar Atalanta, een overstap die niet veel mensen zagen aankomen. De 24-jarige jongeling zit echter goed op zijn plek in Italië en voetballend doet hij zeker niet onder. Dat liet hij afgelopen weekend nog zien in de uitwedstrijd tegen AC Milan.

De Italiaanse krant la Gazzetta dello Sport kwam woorden tekort om de uitstekende prestaties van de in Hendrik-Ido-Ambacht geboren De Roon te omschrijven. "Heel veel mensen zullen even in hun ogen hebben gewreven, stomverbaasd over het grootse optreden van De Roon in Milaan. Hij begroef in één wedstrijd alle twijfels die er in Italië over hem leefden, tot zelfs in Bergamo aan toe", aldus de grootste sportkrant van Italië.

De roze sportkrant gaat verder. "De Roon stond negentig minuten vol in de schijnwerpers en leverde een geweldige prestatie. Hij was niet te stoppen. En waarom? De Roon was als een golfbreker, een complete middenvelder die aanvallen stuit van de tegenstander, aanvallen opzet van zijn eigen ploeg én kansen creëert."

Ook in Italië deed de overstap van De Roon flink wat wenkbrauwen fronsen. "Een speler die een miljoen euro kostte en van wie nog nooit iemand had gehoord…" De krant schrijft dat iedereen, na het optreden van De Roon in het San Siro, wel weet wie De Roon is. "Nu resteert alleen de bewondering. De Roon was zaterdagavond onaantastbaar in het stadion waar zijn voormalige coach van Heerenveen, Marco van Basten, triomfen vierde."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner