12.11.2015 09:02

Boeve: "RvC van Ajax moet opstappen"

Als het aan Peter Boeve, oud-speler en voormalig assistent-trainer van Ajax, ligt stapt de Raad van Commissarissen op. De huidige trainer van zaterdag Hoofdklasser CSV Apeldoorn is niet blij met de huidige gang van zaken bij Ajax.

"Niet Wim Jonk of Johan Cruyff moet opstappen, maar de commissarissen", aldus Boeve tegenover De Telegraaf. "In de bedrijven waar ze werkten zouden ze allang hebben ingegrepen. Bij Ajax hadden ze ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Als je plannen maakt moeten taken en bevoegdheden vastliggen. Ben je het daar niet mee eens, dan communiceer je. Gebeurt dat niet, dan moet er vanuit de top worden ingegrepen."

"Er moet een opening zijn. Het gaat om het DNA van Ajax. We hebben met z'n allen destijds gesteld dat verdergaan op de weg die werd bewandeld achteruitgang betekende. Dankzij Johan Cruyff kwamen er vernieuwende ideeën. Toonaangevend voetbal spelen, de bal in de ploeg maar niet achterin. Vooruit voetballen. Daar sta ik nog steeds voor en dus sta ik ook nog achter zijn visie."

Boeve denkt te weten waar het probleem zit bij Ajax. "Als jij meer weet dan ik, ben je een gevaar; zo wordt er gedacht. Maar Ajax gaat door je bloed, je wil de club alleen maar helpen. Dan komt de volgende revolutie eraan, met nóg meer slachtoffers. Als mensen, die inmiddels opgeleid zijn, nog steeds geen leiding kunnen geven moet er vanuit de top worden gezorgd dat ze met elkaar gaan praten. Wim Jonk mag niet verloren gaan voor Ajax. Dat is een kundige trainer die de plannen van Cruyff begrijpt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner