12.11.2015 10:33

Molenaar: "Daar wil ik best bij helpen"

Die Spieler des AFC Ajax bejubeln den Treffer von Anwar El Ghazi in der Partie gegen ADO Den Haag am 30.08.2015.
Die Spieler des AFC Ajax bejubeln den Treffer von Anwar El Ghazi in der Partie gegen ADO Den Haag am 30.08.2015.

Keje Molenaar wil Ajax helpen om de huidige problemen op te lossen. De oud-speler van Ajax baalt van de huidige problemen tussen Wim Jonk en de clubleiding van de Amsterdammers.

"Wat er nu gebeurt is zo ontzettend zonde", vertelt Molenaar aan De Telegraaf. "Ik dacht juist dat we op de goede weg waren. Zeker op De Toekomst", aldus Molenaar, die Ajax A1 onlangs zag schitteren tegen de leeftijdsgenoten van FC Schalke 04. "Dan zie je dat je met de A1 internationaal héél ver bent. Ik weet zeker dat dit komt door wat Wim Jonk daar de afgelopen jaren heeft neergezet."

"De oorsprong van het conflict is een gebrek aan taakverdeling. Mensen hebben niet goed hun bevoegdheid laten afbakenen. Daardoor komen ze op elkaars terrein. Beslissingen worden op dit moment bij meerderheid van stemmen genomen. Maar in bepaalde situaties kan een meerderheid helemaal niet beslissen. In sommige gevallen moet er één man, op zijn terrein, verantwoordelijkheid dragen."

Molenaar is van mening dat Ajax moet blijven voortborduren op de basis die voor Johan Cruyff is gelegd. "Johan is de grote inspirator. Hij heeft slechts een doel voor ogen: de mensen vermaken op de tribunes, zoals hij ook als speler deed. Vanuit die filosofie is hij een plan gaan ontwikkelen waar iedereen blij mee was. We hebben in 2011 met zijn allen besloten dat het plan van Johan Cruyff leidend moet zijn voor de verdere toekomst van Ajax. Als Wim Jonk dan stelt dat we ons op dat plan moeten richten, heeft hij een punt. Het is alleen een kwestie van elkaar ruimte laten. Daar wil ik best bij helpen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner