13.11.2015 10:03

Santos snoert critici de mond met doelpunten

Christian Santos speelt een sterke wedstrijd tegen Heerenveen en schiet NEC op een 1-0 voorsprong in De Goffert. (18-09-2015)
Christian Santos speelt een sterke wedstrijd tegen Heerenveen en schiet NEC op een 1-0 voorsprong in De Goffert. (18-09-2015)

Toen Christian Santos in de eerste vijf speelrondes geen doelpunten maakte, sloeg de twijfel toe of de Venezolaan ook op Eredivisie-niveau zijn goals kon scoren. Inmiddels twijfelt niemand meer aan de kwaliteiten van de NEC'er, die in de laatste zeven wedstrijden negen keer scoorde.

NEC trok Santos vorig seizoen aan en  de Venezolaanse spits was in zijn debuutjaar voor NEC behoorlijk succesvol. De aanvaller maakte 23 doelpunten in de Jupiler League en had daarmee een groot aandeel in het kampioenschap van de Nijmegenaren.

Ook dit jaar loopt het op rolletjes bij NEC, dat al twintig punten veroverde. "Mensen twijfelden of we het ook een niveau hoger konden laten zien. Niet alleen NEC, maar ook ik persoonlijk. Toen ik in de eerste vijf wedstrijden niet scoorde, hoorde ik de fans al zeggen: 'Die Santos komt dit seizoen tot vijf goals, maximaal'. Haha, moet je nou zien", zegt hij tegen Voetbal International.

Ook buiten de landsgrenzen presteert Santos uitstekend. De aanvaller werd dit jaar voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Venezuela en maakte in het WK-kwalificatieduel met Brazilië (3-1 verlies) een doelpunt. "Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze gescoord hebben tegen Brazilië? Kaká viel een kwartier voor tijd in, het hele stadion ging uit zijn dak. Met wie ik shirtjes heb geruild? Niemand. Dat shirt wil ik zelf houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner