13.11.2015 16:10

Utrecht beloont Joosten met nieuw contract

Patrick Joosten (r.) probeert het Joshua Brenet moeilijk te maken, maar de verdediger van PSV kan zijn voorzet gewoon afleveren. (08-11-2015)
Patrick Joosten (r.) probeert het Joshua Brenet moeilijk te maken, maar de verdediger van PSV kan zijn voorzet gewoon afleveren. (08-11-2015)

Patrick Joosten blijft langer verbonden aan FC Utrecht. De flankspeler maakte onlangs zijn debuut in de Eredivisie en maakte een dusdanig goede indruk op de technische staf dat hem contractverlenging werd aangeboden. Joosten staat nu tot medio 2018 onder contract bij de Domstedelingen.

Joosten speelde vorig seizoen nog in het shirt van promovendus NEC, maar besloot voor zijn kans te gaan bij het beloftenelftal van FC Utrecht. Al snel mocht hij meetrainen met de eerste selectie en debuteerde hij zelfs in de KNVB beker. Met het nieuwe contract maakt Joosten nu definitief de overstap naar het eerste elftal.

"Patrick is een bijzonder talentvolle speler, die op meerdere posities uit de voeten kan", zegt technisch manager en trainer Erik ten Hag op de clubwebsite van FC Utrecht. "Sinds zijn komst naar Utrecht heeft Patrick zich goed ontwikkeld. De voorbije weken heeft hij een goede indruk gemaakt in het eerste elftal. Wij zijn ervan overtuigd dat hij zich in Utrecht verder kan ontwikkelen en zijn er dan ook blij mee dat we hem voor tweeënhalf jaar hebben kunnen vastleggen."

In het contract van Joosten is ook de optie opgenomen om hem na 2018 voor nog eens twee jaar vast te leggen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner