16.11.2015 11:35

Ex-PSV'er: "Begon in het wilde te schieten"

Mathias Jørgensen was vrijdagavond in Parijs terwijl de terreuraanslagen plaatsvonden. De oud-verdediger van PSV stond oog-in-oog met één van de schutters.

De Deense speler was met wat vrienden in Frankrijk, maar zag een leuke avond in een nachtmerrie veranderen. "Dit is niet te beschrijven", aldus 'Zanka' tegen het Deense Ekstra Blade. Hij beschrijft precies wat er gebeurde. "Hij schreeuwde en begon met vuren. Er zijn veel films en ik heb veel films gezien, maar dit valt niet te beschrijven. In minder dan een seconde had ik door wat er aan de hand was en ik begon te sprinten. Ik moest blijven rennen en na een paar honderd meter durfde ik pas weer achterom te kijken. Ik zag twaalf tot veertien mensen op straat liggen."

Zanka keerde na een verschrikkelijke avond terug naar zijn hotelkamer. "Ik ben hier nu met mijn vrienden. Ik zag een man uit een auto stappen, hoorde hem ‘Allahu akbar’ roepen en hij begon in het wilde weg te schieten. We nemen de gebeurtenissen hier met elkaar door, maar met ons gaat het verder goed. We zijn ongedeerd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner