16.11.2015 20:05

Medunjanin basisklant in allesbeslissend duel

Naast scheidsrechter Björn Kuipers zien we maandagavond nog een Nederlander binnen de lijnen van het Aviva Stadium. Haris Medunjanin komt uit voor zijn geboorteland Bosnië-Herzegovina, maar beschikt tevens over een Nederlands paspoort. De oud-speler van onder meer AZ Alkmaar en Sparta Rotterdam krijgt de voorkeur boven Vedad Ibišević.

De Bosniërs moeten scoren in Ierland om zich alsnog te kwalificeren voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. Naast Medunjanin kiest de bondscoach voor Sead Kolašinac en Ognjen Vranješ. Dit gaat ten koste van Toni Šunjić en Mensur Mujdža. De ogen zullen met name gericht zijn op Edin Džeko.

De spits van AS Roma maakte afgelopen vrijdag het enige Bosnische doelpunt. De Ieren hebben weinig redenen tot het toebrengen van wijzigingen. De 1-1 uitgangspositie biedt namelijk voldoende perspectief voor de wedstrijd van vanavond. Het lijkt er wel op dat Ierland wat aanvallender speelt ten opzichte van het heenduel. Jon Walters start namelijk in de basis. De aanvaller van Stoke City vervangt Burnley-verdediger Stephen Ward.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner