19.11.2015 10:45

Toch minuut stilte op Nederlandse velden

Ted van de Pavert (l.) en Michiel Kramer (r.) vechten een duel uit tijdens De Graafschap - Feyenoord. (04-10-2015)
Ted van de Pavert (l.) en Michiel Kramer (r.) vechten een duel uit tijdens De Graafschap - Feyenoord. (04-10-2015)

Er wordt aankomend weekend toch een minuut stilte gehouden in de Eredivisie en in de Jupiler League. Oorspronkelijk zou dat niet het geval zijn, maar na de terreurdreiging in Hannover is er een nieuwe situatie ontstaan.

"Het oorspronkelijke idee was dat Oranje afgelopen dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Duitsland namens het gehele Nederlandse voetbal stil zou staan bij de trieste gebeurtenissen in Parijs", aldus directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in een officieel statement. "Omdat dit door de afgelasting in Hannover niet kon, doen we het nu alsnog. We vinden het namelijk te ingrijpend om het zomaar te laten passeren."

Vrijdagavond werd Parijs opgeschrokt door een golf van aanslagen. Onder meer rondom het Stade de France waren een aantal zware explosies te horen. Op dat moment werd het vriendschappelijke duel Frankrijk - Duitsland (2-0) afgewerkt. Dinsdagavond kreeg het Nederlands elftal te maken met terreurdreiging. Oranje zou een vriendschappelijke wedstrijd met Duitsland afwerken in Hannover, maar dat duel werd vlak voor aanvang afgelast wegens terreurdreiging.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner