19.11.2015 14:57

ADO sterker tegen topdrie dan tegen kleintjes

Henk Fraser is allesbehalve tevreden over de beginfase van zijn ADO Den Haag in het uitduel met Roda JC. (06-11-2015)
Henk Fraser is allesbehalve tevreden over de beginfase van zijn ADO Den Haag in het uitduel met Roda JC. (06-11-2015)

ADO Den Haag wist veertien punten te vergaren dit seizoen. Opvallend genoeg haalde het acht punten tegen PSV, Ajax en Feyenoord. Tegen de 'kleintjes' heeft de ploeg het moeilijk. Henk Fraser snapt niet hoe dat komt.

Tegen Roda JC Kerkrade werd voor de interlandperiode met 1-1 gelijk gespeeld. Een week ervoor won het van Feyenoord met 1-0. "Het gekke is: bij tegenstanders waarvan we hadden verwacht punten te pakken, is het niet gelukt", zegt Fraser tegen het Algemeen Dagblad. "Bij ploegen tegen wie we het niet gedacht hadden, lukte het wel. Dan ben je geneigd te denken dat we ons beter kunnen opladen tegen betere ploegen. De realiteit is dat we elke week voor elke meter moeten vechten."

Door de wisselende resultaten staat ADO Den Haag op een veertiende plek. Het speelt tot de winterstop nog tegen Vitesse, Groningen en AZ. "Nu komt hier extra druk op en moet je punten pakken tegen tegenstanders die je niet één, twee, drie zomaar opzij kunt zetten. Het wordt tot de winterstop punten sprokkelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner