20.11.2015 12:26

Overstap naar Eredivisie bevalt Van Hyfte goed

Felipe Gutiérrez (l.) en Tom Van Hyfte (r.) houden niet alleen de bal, maar ook elkaar goed in de gaten tijdens het duel FC Twente - Roda JC. (27-09-2015)
Felipe Gutiérrez (l.) en Tom Van Hyfte (r.) houden niet alleen de bal, maar ook elkaar goed in de gaten tijdens het duel FC Twente - Roda JC. (27-09-2015)

Roda JC veroverde dit seizoen veertien punten en staat daarmee op de dertiende plaats in de Eredivisie. Een belangrijke spil in het team van trainer Darije Kalezić is Tom Van Hyfte, die al vier keer scoorde.

De middenvelder maakte op 29-jarige leeftijd pas zijn debuut op het hoogste niveau. De overstap naar de Eredivisie bevalt hem goed. "Iedereen zei vooraf dat de Eredivisie niet te vergelijken is met de Jupiler League. Dat klopt helemaal. Alleen al qua stadions en publiciteit ben ik in een heel andere wereld beland. Over mijn eigen prestaties ben ik niet ontevreden. Natuurlijk is er nog genoeg verbetering mogelijk. Maar ik denk niet dat ik mag klagen met mijn vier treffers."

Van Hyfte verlengde onlangs zijn contract bij Roda JC tot medio 2018. "Voor mij kwam de aanbieding op het ideale moment en stond ik er meteen voor open. Ik voel me hier heel prettig en het zorgt voor de nodige zekerheid. Met de twee jaar extra denk ik verzekerd te zijn van voetbal op het hoogste niveau. Het geeft me de gelegenheid om met de club mee te groeien", aldus de Belg op de clubwebsite van Roda JC.

Hoewel Roda JC naar boven kan kijken, wil Van Hyfte dit seizoen maar één ding: handhaven in de Eredivisie. "Buiten de wedstrijd tegen Ajax zijn we nooit weggespeeld of kansloos geweest. Dat sterkt ons. En ook als we nog twee plaatsen op de ranglijst zakken, raken we niet in paniek. Dat hebben we ingecalculeerd. Al met al zullen we blij zijn als we ons zonder nacompetitie weten te handhaven. Daarvoor zullen we moeten bikkelen en tot het einde punten blijven sprokkelen. Het zal ons zeker niet komen aanwaaien, maar ik denk zeker dat het mogelijk is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner