20.11.2015 15:30

Cocu na aparte week: "Dat doet wat met hen"

De spanning is van het gezicht van trainer Phillip Cocu af te lezen in de slotfase van de Champions League-wedstrijd tussen PSV en VfL Wolfsburg. (03-11-2015)
De spanning is van het gezicht van trainer Phillip Cocu af te lezen in de slotfase van de Champions League-wedstrijd tussen PSV en VfL Wolfsburg. (03-11-2015)

Trainer Phillip Cocu blikte vrijdagmiddag tijdens de persconferentie terug op een vreemde week. De oefenmeester zag hij, zijn team en eigenlijk de hele wereld veel te verwerken kreeg.

Vorige week vrijdag vonden de aanslagen in Parijs plaats en dat maakte impact op iedereen. "Ik was zelf ook in Parijs, dus dan zit je er dichtbij. Zonder daarbij te zeggen dat het minder erg is als je er niet bij bent", citeert Voetbal International de woorden van Cocu. "Maar het gevoel wat dan beklijft als je weer aan het werk gaat, is dat het een vreemde week is geweest."

Dinsdagavond zouden onder andere Luuk de Jong en Jürgen Locadia het oefenduel tussen Oranje en Duitsland spelen, maar de aanvallers zagen dat het duel werd afgelast, vanwege een melding van mogelijke aanslag. "Dat doet wat met hen, iedereen probeert dat op zijn eigen manier te verwerken. Maar het is zo dat het enige moeite kost om weer helemaal met voetbal bezig te zijn", aldus Cocu.

PSV speelt zaterdagavond tegen Willem II. De trainer denkt dat zijn ploeg op zijn hoede moet zijn voor de Tilburgers. "Het gevaar zit hem zaterdag misschien wel in het feit dat de positie op de ranglijst waarop Willem II staat, te laag is voor het voetbal dat ze spelen. Ze hebben te weinig punten, maar spelen wel verzorgd voetbal. Willem II-uit is traditioneel een moeilijke wedstrijd voor PSV."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner