21.11.2015 22:37

Dybala helpt Juve aan zege in matige topper

Zoals zo vaak was er in een topper in de Serie A slechts één treffer nodig om een winnaar aan te wijzen. Op zaterdagavond besliste Paulo Dybala het treffen tussen Juventus en AC Milaan in Turijns voordeel.

De topper in Italië werd vooraf bestempeld als een wedstrijd die niet verloren mocht worden. De ploeg die zou verliezen, zou definitief afhaken voor de strijd om de titel. Juist die instelling had een verlammende werking op de eerste helft. De angst om een tegentreffer tegen de krijgen was groter dan de drang om zelf een treffer te maken, bij beide ploegen.

Juventus was wel de bovenliggende partij, maar liep zich veelal stuk op de hechte muur van AC Milan. De bezoekers voetbalden vanuit een strakke defensie en loerde via enkele counters op een snelle uitbraak. Maar die snelle uitbraak kwam vaak niet goed uit de verf, doordat spits Carlos Bacca de snelheid miste om echt gevaarlijk te kunnen worden.

De grootste kans in de eerste helft had wel voor de bezoekers kunnen zijn. Een goede indraaiende bal zette Alessio Cerci op iets meer dan vijf meter alleen voor doelman Gianluigi Buffon. In plaats van het wagen van een doelpoging, kopte de vleugelaanvaller de bal breed, naar een plek waar geen ploeggenoot opdook.

Na de rust ging het niveau niet al te veel omhoog. Juventus werd wel beetje bij beetje sterker, maar bleef moeite houden om de ruimtes te vinden. Ruim 25 minuten in de tweede helft lukte dat uiteindelijk wel. Topscorer Paulo Dybala kreeg in de zestien iets teveel ruimte, waarna hij de bal knap kon controleren. Vanaf vijf meter schoot hij het leer daarna verwoestend hard tegen de touwen en liet daarmee Gianluigi Donnarumma voor het eerst kansloos.

Een kwartier voor tijd probeerde AC Milan een slotoffensief in te zetten door met Luiz Adriano een extra aanvaller binnen de lijnen te brengen, maar de bezoekers wisten met geen mogelijkheid in de buurt van het doel van Buffon te komen. De 1-0 zege van Juventus hield dan ook relatief eenvoudig stand.

Door deze zege gaat Juventus over AC Milan heen op de ranglijst en behoudt het de koplopers in het vizier. Volgende week mag de regerend kampioen tegen Palermo proberen de opmars verder door te zetten, terwijl AC Milan tegen Sampdoria moet voorkomen dat er een vrije val ingezet gaat worden.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner