22.11.2015 09:14

Andersen verwacht een bedankje van De Boer

Onder de ogen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük (r.) legt Davy Pröpper (l.) een stevige tackle op de enkels van Lucas Andersen.
Onder de ogen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük (r.) legt Davy Pröpper (l.) een stevige tackle op de enkels van Lucas Andersen.

Lucas Andersen heeft als speler van Willem II alsnog bijgedragen aan de stevige koppositie van Ajax. De Deense middenvelder wordt verhuurd aan de Tilburgers en wist concurrent PSV op een gelijkspel te houden, waardoor de Amsterdammers profiteerden.

Andersen had contact met Ajax-trainer Frank de Boer voor de wedstrijd Willem II - PSV. "Ik had voor de wedstrijd even contact met Frank de Boer. Hij vroeg me om punten tegen PSV te pakken", vertelt Andersen na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Ik verwacht zo wel een bedankje van hem", gaat hij met een knipoog verder.

Door het puntenverlies van PSV en de winst van Ajax, dat SC Cambuur overklaste,(5-1), is de voorsprong op de Eindhovenaren weer vier punten. Als Feyenoord zondagmiddag wint, worden de Rotterdammers de nieuwe nummer twee in de Eredivisie, met drie punten achterstand op Ajax.

Met alle blessures op het middenveld van de Amsterdamse formatie, was Andersen een welkome versterking geweest. De Deen is echter heel tevreden met zijn verhuurperiode. "Ik leer hier heel veel. Door te knokken word ik een betere speler. Ik probeer steeds meer in mijn eigen spel te komen, zodat ik ook in duels meer mijn stempel kan drukken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner