22.11.2015 11:45

Te Vrede spreekt van een onnodige nederlaag

Mitchell te Vrede (l.) baalt flink van een gemiste kans tegen AZ, terwijl concullega Henk Veerman alweer vooruit kijkt. (21-11-2015)

SC Heerenveen ging zaterdagavond voor het eerst sinds de aanstelling van Foppe de Haan onderuit. De ploeg wist niet te winnen op bezoek bij AZ, terwijl de Friezen nog wel op voorsprong kwamen. Doelpuntenmaker Mitchell te Vrede spreekt dan ook van een onnodige nederlaag.

"Die voorsprong moet je volwassen vasthouden en niet zo kinderlijk de tegengoals weggeven. Door die 2-1 ga je al met een ander gevoel de rust in", kijkt de man van de 0-1 in de zesde minuut terug op de goal die AZ vijf minuten voor rust scoorde. "Als je voorkomt, moet je dat vasthouden. Dit had zeker niet gehoeven."

Na een matige seizoenstart kwam sc Heerenveen weer eens in een flow terecht. "We hebben hiervoor twee goede wedstrijden gehad, waar ik ook een aandeel in had. Dat is lekker, dat is heerlijk. Ik denk ook dat we als team lekker aan het ballen waren", kijkt hij met Omrop Fryslân terug op de eerste vijftien minuten.

Door de nederlaag blijft sc Heerenveen middenmoter in de Eredivisie. AZ sluit juist langzaam aan bij de subtop in Nederland.