22.11.2015 16:15

Santos in winterstop mogelijk al weg bij NEC

Christian Santos (r.) en Hannes Halldórsson (l.) bedanken het publiek na afloop van het competitieduel NEC Nijmegen - ADO Den Haag. (03-10-2015)
Christian Santos (r.) en Hannes Halldórsson (l.) bedanken het publiek na afloop van het competitieduel NEC Nijmegen - ADO Den Haag. (03-10-2015)

De NEC Nijmegen-revelatie van het seizoen, Christian Santos, gaat zijn huidige ploeg mogelijk al in de winterstop verlaten. De in Venezuela geboren aanvaller maakt furore bij de Nijmegenaren en daardoor is zijn naam op verschillende lijstjes van clubs terechtgekomen. Volgens NEC-directeur Bart van Ingen kan het maar zo zijn dat Santos vroegtijdig vertrekt.

De directeur van de Nijmeegse ploeg liet tegen Fox Sports doorschemeren dat het financieel interessant zou kunnen zijn. "We pogen natuurlijk Santos en Rens van Eijden te behouden voor NEC, maar een goed bod op de aanvaller kan de club niet weigeren. We hebben altijd al gezegd dat als we een transfer kunnen realiseren en daarmee kapitaal generen, dat we dat zullen doen", aldus Van Ingen. 

NEC probeert de beide spelers nog wel langer aan zich te binden, maar ook in Nijmegen weten ze dat dit soort spelers op den duur onhoudbaar worden voor de ploeg. "Ons credo is dat we talent willen ontwikkelen. Dat hebben we al laten zien met onder anderen Alireza Jahanbakhsh en Navarone Foor. Als die jongens te goed zijn, dan is een transfer de consequentie", sloot Van Ingen af. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner