22.11.2015 18:41

Puntverlies voor Vitesse op bezoek bij ADO

ADO Den Haag-verdediger Timothy Derijck gaat het kopduel aan met zijn tegenstander van Vitesse; Dominic Solanke. (22-11-2015)

In een attractief duel heeft Vitesse zondagmiddag opnieuw niet weten te winnen. In het Kyocera Stadion kwam thuisploeg ADO Den Haag twee keer terug van een achterstand. Daardoor behaalde het team van Henk Fraser één punt tegen de hoger geklasseerde Arnhemmers: 2-2.

Shiran Yeini was de nieuweling in het elftal van Peter Bosz. De Israëlische middenvelder verving de geschorste Marvelous Nakamba. Yeini liet direct van zich spreken met de vroege openingsgoal. De Vitessenaar ontving de bal van Maikel van der Werff, kapte tegenstander Danny Bakker uit en scoorde met zijn linkervoet in de korte hoek: 0-1. De Arnhemmers waren beter en kregen via Dominic Solanke een goede kans op het tweede doelpunt. Het schot van de Engelse spits ging echter voorlangs. ADO was gewaarschuwd en kwam na een ruim kwartier wat beter in de wedstrijd.

Mike Havenaar en Kenji Gorré kregen kansen van dichtbij. Eloy Room was beide keren echter een sta in de weg voor de ADO-aanvallers. De gelijkmaker kwam er toch. Guram Kashia ging in de fout met een bal door het midden. Ruben Schaken pikte deze op en schoot raak bij het binnentreden van de zestien in de verre hoek: 1-1. Lang konden de Hagenezen niet genieten van de gelijke stand. Enkele minuten later kopte Kelvin Leerdam namelijk een vrije trap van Lewis Baker tegen de touwen: 1-2.

ADO kwam furieus uit de startblokken en zag een duel tussen Havenaar en Leerdam tot een strafschop leiden in het voordeel van de Hagenezen. Het buitenkansje vanaf elf meter was besteed aan Timothy Derijck. De Belgische middenvelder schoof de bal rustig in de linkerbenedenhoek: 2-2. Vitesse was het goede spel van de eerste helft kwijt waardoor ADO op de loer lag om de voorsprong te pakken. Doelpuntenmaker Derijck kreeg twee goede kopmogelijkheden na een vrije trap van Kevin Jansen en een voorzet van Schaken.

In de tweede helft waren de Hagenezen de betere ploeg en kwam Vitesse niet meer tot goed voetbal. Het Haags kwartiertje kon echter niets meer aan de score veranderen. Door het puntverlies van de Arnhemmers zijn er nu twee punten achterstand op rivaal NEC. Volgende week staat het Gelders onderonsje op het programma in de Gelredome. ADO behaald een knap punt tegen favoriet Vitesse. Volgende week gaat de Residentieclub op bezoek in het hoge noorden bij FC Groningen.

Door: Koen Larmit