22.11.2015 20:55

Kirsten is nu gewend aan snelle voetbalwijze

Benjamin Kirsten (r.) zweeft naar de bal. De Duitse doelman wil de bal wegwerken voordat FC Utrecht spits Sébastien Haller gevaarlijk kan worden. Uiteindelijk wint NEC met 1-0 van FC Utrecht. (22-11-2015)
Benjamin Kirsten (r.) zweeft naar de bal. De Duitse doelman wil de bal wegwerken voordat FC Utrecht spits Sébastien Haller gevaarlijk kan worden. Uiteindelijk wint NEC met 1-0 van FC Utrecht. (22-11-2015)

Benjamin Kirsten moest wennen aan het snelle spel in Nederland. De Duitse doelman vindt de manier van voetballen mooi, maar was er wel door verrast. Kirsten oogde in de eerste wedstrijd voor NEC erg onzeker, maar dat is alweer een tijd geleden.

"Het is voor mij een compleet nieuwe manier van voetballen. Je kan het elke Duitse speler vragen, maar ze zullen allemaal hetzelfde zeggen. Het spel is hier echt veel sneller dan in Duitsland en ze rekenen er hier op dat je als doelman ook onder druk een risicovolle bal kan spelen. Dat is in Duitsland niet zo", zegt Kirsten op de officiële website van NEC.

"Samen met Wilfried Brookhuis en de andere doelmannen is dat dan ook iets waar we wel extra op getraind hebben. Zelf houd ik wel meer van de Nederlandse stijl en ik ben er dan ook trots op dat ik nu bij een Nederlandse ploeg onder de lat sta. Ik zie het echt als een voorrecht", vervolgt de Duitser.

De doelman heeft het erg naar zijn zin bij zijn nieuwe club uit Nijmegen. "Ik ben heel tevreden met de prestaties van het team. Over mijn eigen spel ben ik nooit helemaal tevreden. Dat is een familietrekje waar mijn vader in zijn carrière ook altijd last van had. We willen altijd beter. Maar als ik nu naar de ranglijst kijk, dan geeft dat wel echt een heel lekker gevoel. Als gepromoveerde ploeg is dit wel echt bijzonder. Iedereen zou hier natuurlijk voor getekend hebben."

Kirsten won zondagmiddag met zijn ploeg met 1-0 van FC Utrecht. De Duitse doelman kreeg dus geen doelpunt tegen en werd ook nog verkozen tot Man of the Match. "Man of the Match zijn is niet belangrijk. Het belangrijkst is dat we wéér drie punten hebben gewonnen. Het was een moeilijke pot. Ik dacht in de wedstrijd al dat het team dat het eerst zou scoren, de wedstrijd zou gaan winnen. Gelukkig kregen wij die penalty en die ongelooflijke Santos schiet 'm weer binnen", besluit de Duitser.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner