22.11.2015 21:53

Everton trainer lovend over Belgische spits

Romelu Lukaku kan niet meer stuk bij zijn trainer Roberto Martinez. De Spanjaard had lovende woorden voor zijn pupil, nadat de Belgische aanvaller zijn vijftigste doelpunt scoorde in de Premier League.

Door deze mijlpaal staat hij in een rijtje met illustere spelers als Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo. "Het is een geweldig groepje van topspelers. Ik heb écht het gevoel dat Rom (Romelu, red.) perfect tussen die andere namen past", aldus de Spaanse oefenmeester tegenover Sky Sports. "Door deze mijlpaal beseffen we nog maar een keer wat voor een speciaal talent hij is. Hij heeft een ongelofelijk potentieel. Ik moet bovendien toegeven dat de maturiteit die hij tentoonspreidt nóg indrukwekkender is dan het record dat hij evenaarde."

Lukaku vertrok op jonge leeftijd naar Chelsea, maar scoorde nooit voor de Londense ploeg in de Premier League. De aanvaller vertrok op huurbasis naar West Bromwich Albion. Tijdens zijn huurperiode scoorde hij zeventien keer. Door zijn goede spel wekte hij de interesse van meerdere clubs en vertrok uiteindelijk in 2013 naar Everton. Voor The Toffees scoorde hij al 34 keer in drie seizoenen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner