22.11.2015 22:03

Leerdam: "Ik voel me zwaar genaaid"

Vitesse-speler Kelvin Leerdam heeft Vitesse weer op voorsprong gebracht tegen ADO Den Haag en viert dat met de meegereisde supporters. (22-11-2015)
Vitesse-speler Kelvin Leerdam heeft Vitesse weer op voorsprong gebracht tegen ADO Den Haag en viert dat met de meegereisde supporters. (22-11-2015)

Kelvin Leerdam stond na afloop met gemengde gevoelens voor de camera's, maar vooral het teleurgestelde gevoel overheerste. De verdediger leek zondag na een doelpunt de redder te zijn voor Vitesse in de uitwedstrijd met ADO Den Haag, maar stapte uiteindelijk boos van het veld af. Hij was het niet eens met de penalty die hij tegen kreeg van Bas Nijhuis.

"Ik heb de scheidsrechter verteld dat ik me zwaar genaaid voelde", geeft Leerdam aan tegenover De Gelderlander. De linksback werd gestraft voor een overtreding die hij maakte in het strafschopgebied op oud-ploeggenoot Mike Havenaar, al vond Leerdam zelf dat het geen overtreding was. "Ik sprintte al naar voren voor de doeltrap van Eloy Room."

Scheidsrechter Nijhuis leek even te twijfelen, maar legde de bal uiteindelijk toch op de stip. "Ik zag dat hij door de assistent van gedachten veranderde. Hij vertelde dat hij een shirt omhoog had zien gaan. Ongelofelijk. En als ze er al een penalty in zagen, hadden ze me ook geel moeten geven."

Leerdam wees in de mixed-zone naar Havenaar. "Vraag het hem zelf maar", aldus de Vitessenaar. Na enige aandringen erkende de aanvaller van ADO Den Haag vrijwillig naar de grond te zijn gegaan. De penalty die volgde werd benut door Timothy Derijck, waardoor het 2-2 werd. "Ik ben na de wedstrijd naar de scheids gelopen en heb hem gezegd dat ik me zwaar genaaid voelde. Ik zei ook dat hij verder goed had gefloten. Hij wenste me een fijne avond. Die ga ik nu niet meer hebben," baalt Leerdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner