23.11.2015 10:19

"Met Ziyech erbij wordt Feyenoord kampioen"

FC Twente-aanvoerder Hakim Ziyech (l) en zijn teamgenoot Felipe Gutiérrez (r) balen van de 1-0 achterstand die het is opgelopen tegen Feyenoord. (22-11-2015)
FC Twente-aanvoerder Hakim Ziyech (l) en zijn teamgenoot Felipe Gutiérrez (r) balen van de 1-0 achterstand die het is opgelopen tegen Feyenoord. (22-11-2015)

Willem van Hanegem is ervan overtuigd dat Feyenoord deze winter moet toeslaan en Hakim Ziyech naar Rotterdam moet halen. Dat laat hij weten in zijn wekelijkse column.

In het Algemeen Dagblad is De Kromme stellig over Ziyech. "Met hem erbij worden ze (Feyenoord, red.) kampioen, zeker weten. Hij kan het verschil maken", aldus het Feyenoord-icoon. Ziyech kon begin van vorig seizoen naar Feyenoord, maar koost toen voor FC Twente. "Dat hij eerder niet voor Feyenoord koos, maakt mij niet uit. Ik denk dat ze destijds tegen Ziyech hebben gezegd dat hij moest concurreren met Immers en die was in die tijd vrij onomstreden. Dan is het misschien ook logisch dat hij voor Twente koos."

De scouts van Feyenoord konden zondagmiddag Ziyech van dichtbij bekijken. Met FC Twente speelde hij in De Kuip, maar hij verloor met 5-0. Van Hanegem vond dat Ziyech niet goed speelde. "Hij had zijn ploeggenoten meer moeten helpen. Als je zo veel kwaliteiten hebt en een grote speler wilt worden, hoor je op de barricaden te staan. Dat deed hij helaas niet", zo is de mening van de oer-Feyenoorder. Daarnaast vindt hij dat de 5-0 vooral te danken is aan een zeer zwak Twente en niet aan een sterk Feyenoord. "Twente was natuurlijk ontstellend zwak. Daar had Feyenoord er minstens een stuk of acht tegen moeten maken. Ik hoorde Kuyt na afloop zeggen dat ze aardig hadden gespeeld, maar dat is onzin. Feyenoord speelde heel slordig. Die 5-0 tegen zo'n ploeg zegt me helemaal niets."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner