23.11.2015 16:53

Gustafson wil wereld verbeteren met voetbal

Simon Gustafson maakt bij Feyenoord zijn Eredivisie-debuut in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (27-09-2015)
Simon Gustafson maakt bij Feyenoord zijn Eredivisie-debuut in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (27-09-2015)

Simon Gustafson is van mening dat voetbal slechte dingen in de wereld kunnen breken. De aanslagen in Parijs hebben de Zweed van Feyenoord geraakt.

"Het is tragisch en beangstigend dat zulke dingen gebeuren", aldus de middenvelder van Feyenoord tegenover RTV Rijnmond. "Wij zijn allemaal mensen en praten er op de club ook over. Maar voor mij is voetbal een goed middel om vrede en geluk te bewaren. Voetbal kan de slechte dingen in de wereld breken. We moeten ons meer focussen op de dingen die ons echt gelukkig maken."

Gustafson was zondagmiddag weer eens belangrijk voor Feyenoord door twee keer te scoren tijdens het competitieduel met FC Twente (5-0). "Het is moeilijk om van tevoren te voorspellen hoe de wedstrijd zal verlopen, maar wij wilden vanaf minuut één laten zien dat we beter waren. Bij de eerste goal legt Eljero (Elia, red.) hem goed klaar. Ik hoefde alleen klaar te staan om hem binnen te schieten. Een goed doelpunt. De tweede goal was goedkoop."

"Uiteindelijk gaat het om winnen, maar het is natuurlijk geweldig om voor dit publiek te mogen scoren", vervolgt de Zweed. "FC Twente oogde slecht, maar dat kwam ook door ons. Zij hebben goede spelers, maar wij waren gewoon beter. We konden zelfs nog drie of vier keer scoren. Het is goed dat we niet tevreden zijn met 5-0. We worden iedere week beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner