23.11.2015 19:49

Rafa Benítez blijft trainer van Real Madrid

Ook na de keiharde nederlaag tegen FC Barcelona in het afgelopen weekend blijft Rafa Benítez trainer van Real Madrid. Voorzitter Florentino Pérez sprak tijdens een speciaal belegde persconferentie zijn vertrouwen uit in de huidige trainer van de Koninklijke.

Real Madrid kondigde het persmoment maandagmiddag al aan, waardoor de speculaties, vooral in Spaanse media, toenamen. Velen dachten aan een ontslag voor Rafa Benítez, die zijn team niet aan kon sturen in de kraker tegen FC Barcelona. De Catalanen lieten geen spaan heel van de Koninklijke en wonnen in de Spaanse hoofdstad met 0-4.

Rafa Benítez staat sinds afgelopen zomer als eindverantwoordelijke voor de groep bij Real Madrid. Hij volgde de Italiaan Carlo Ancelotti op, die in het vorige seizoen geen enkele prijs wist te pakken met de Madrilenen en daardoor op straat werd gezet.

Real Madrid staat op dit moment op de derde plek in de Spaanse competitie, met zes punten achterstand op koploper FC Barcelona. In de Champions League gaat het echter prima met de Spaanse grootmacht, aangezien Real Madrid in een zware groep met Paris Saint-Germain, Shakhtar Donetsk en Malmö FF al zeker is van een plek in de knock-outfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner