23.11.2015 21:54

Doelpuntrijk gelijkspel voor beloftenteams

Rai Vloet (r.) krijgt te maken met Terry Lartey Sanniez (m.), terwijl ook Damil Dankerlui aanstalten maakt om voor de bal te gaan. (23-11-2015)

In een vermakelijk duel hebben Jong PSV en Jong Ajax maandagavond in de Jupiler League allebei een punt gepakt. Al na zeven minuten stond het 1-1, na negentig minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord.

De openingsfase in Eindhoven was allesbehalve saai, want na zeven minuten hadden de aanwezige toeschouwers al twee doelpunten gezien. Binnen drie minuten zette Aleksandar Boljević Jong PSV op voorsprong, nadat doelman André Onana volledig mistastte bij een voorzet van Bram van Vlerken. Het duurde echter niet lang voor de Amsterdamse beloften op gelijke hoogte kwamen. Aschraf El Mahdioui veroverde de bal op het middenveld en haalde van afstand meteen uit. Luuk Koopmans kreeg zijn hand niet goed genoeg achter de bal en zag hem achter zich het doel in gaan.

Jong Ajax domineerde de rest van de eerste helft en kreeg meerdere kansen, onder anderen via Sam Hendriks en Donny van de Beek. Uiteindelijk was het Ricardo van Rhijn die Jong Ajax nog voor rust op voorsprong zette. Nadat Koopmans een schot van de verdediger tot corner had verwerkt, kopte hij zelf die corner in het doel: 1-2.

In de tweede helft startte Jong PSV sterk en dat resulteerde al snel in een grote kans voor Steven Bergwijn. Met een goede beweging ontsnapte de aanvaller aan buitenspel, waarna hij alleen op Onana af kon. De doelman pareerde echter knap. Vervolgens stond Onana meerdere malen een treffer van Jong PSV in de weg, maar na ruim een uur was het toch raak. Sven Blummel werd op links weggestuurd door Boljević en schoof de bal langs Onana heen.

Daarna was het een kwartier lang vrij rustig, gevolgd door opnieuw twee doelpunten achter elkaar. Eerst zette Sam Hendriks, die verder vrijwel de hele wedstrijd onzichtbaar was, Jong Ajax op voorsprong. Een voorzet van Robert Murić kon door de spits van dichtbij worden binnen getikt. Twee minuten later was het echter alweer 3-3, Moussa Sanoh scoorde na een fraaie aanval over de rechterflank. In het resterende kwartier werd niet meer gescoord, waardoor beide teams een punt bij mochten schrijven. Jong PSV blijft daardoor op de twaalfde plaats staan, Jong Ajax bezet de veertiende plek in de Jupiler League.

Door: Jessica Westdijk