24.11.2015 21:40

Benitez blij met openlijke steun Real Madrid

Real Madrid wil de beschamende nederlaag zaterdag in de 'Clásico' tegen FC Barcelona (0-4) zo snel mogelijk vergeten. "Het deed veel pijn, maar de ploeg is niet uit elkaar geslagen", zei trainer Rafa Benítez, die maandag publiekelijk van voorzitter Florentino Pérez te horen kreeg dat het bestuur vertrouwen in hem blijft houden. "Ik dank het bestuur en de voorzitter voor de steun. We hebben gepraat over onze fouten, te beginnen met die van mij. Nu kijken we vooruit."

De 'Koninklijke' krijgt woensdag in de Champions League tegen Sjachtar Donetsk de kans op eerherstel. "We willen als groepswinnaar door en daarom moeten we winnen", zei Benítez. "Onze resultaten dit seizoen zijn heel goed, we zijn veertien wedstrijden op rij ongeslagen gebleven. Alleen de laatste twee duels gingen verloren en vooral die laatste nederlaag deed veel pijn. We willen onze fans zo snel mogelijk weer laten lachen."

De bekritiseerde Benitez ontkende problemen te hebben met superster Cristiano Ronaldo. "Hij werkt heel hard en is belangrijk voor onze ploeg. Maar we proberen niet afhankelijk te zijn van individuele spelers, het gaat om het team."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner