26.11.2015 21:06

Aduriz velt FC Augsburg in de slotfase

Aritz Aduriz heeft Athletic Bilbao naar de volgende ronde van de Europa League geleid. Hij scoorde donderdag in de laatste zeven minuten van het uitduel met FC Augsburg twee keer. Zo kwam de Spaanse club in de slotfase terug van een achterstand van 2-1 (2-3).

Athletic Bilbao kwam snel op voorsprong tegen de nummer voorlaatst van de Bundesliga. Markel Susaeta trof al in de tiende minuut doel. Vervolgens leken Piotr Trochowski en Raul Bobadilla de Duitse ploeg met basisspeler Paul Verhaegh een zege te bezorgen. FC Augsburg had echter in de slotfase geen antwoord op een offensief van Aduriz.

FC Augsburg kan nog overwinteren in de Europa League. De club moet dan in de laatste groepswedstrijd ruim winnen van Partizan, dat AZ verraste (2-1). De formatie uit Alkmaar is daardoor al uitgeschakeld in de Europa League.