26.11.2015 22:59

FC Groningen in de dying seconds onderuit

FC Groningen heeft donderdag diep in de slotfase verloren op bezoek bij Olympique Marseille. De Noorderlingen hadden vrijwel niets te vertellen in het Stade Vélodrome en een doelpunt van Hedwiges Maduro was dan ook niet voldoende om een 2-1 nederlaag te voorkomen.

Bij Groningen ontbrak Simon Tibbling in de basisopstelling. De Zweedse middenvelder kreeg van trainer Erwin van de Looi rust. Aan de zijde van Olympique Marseille was er opvallend genoeg geen plek voor Karim Rekik in de basis en op de bank. Woensdag kondigde trainer Míchel nog aan de van een blessure herstelde Nederlander te willen gebruiken tegen zijn landgenoten. Echter, ook zonder Rekik waren de Fransen in de eerste helft heer en meester.

Dat drukte zich onder meer uit in het aantal doelpogingen (11-0). Echter duurde het een half uur voordat Marseille Sergio Padt wist te verschalken. De goalie reageerde niet best op een afstandsschot van Michy Batshuayi waardoor Georges-Kévin N’Koudou van dichtbij de 1-0 aan kon tekenen. Nog voor de rust kon Batshuayi de 2-0 op het scorebord zetten, maar de Belgische international kopte van dichtbij op de paal.

Groningen, dat 45 minuten lang niets te vertellen had, kwam na de theepauze uitstekend uit de startblokken. Na vijftig minuten mocht Albert Rusnák aanleggen voor een hoekschop, die vervolgens belabberd werd verwerkt door Benjamin Mendy. De linksback van Marseille legde met zijn actie de bal op enkele meter van zijn eigen doel panklaar voor Maduro, die wel raad wist met het buitenkansje en zijn ploeg uit het niets op gelijke hoogte bracht (1-1).

Vervolgens duurde het lange tijd voordat er grote kansen ontstonden. Gaandeweg begon het sterkere Marseille de druk meer en meer op te voeren en dat resulteerde een kwartier voor tijd in een megakans voor Batshuayi. De Belgische spits brak door en passeerde Padt, maar zag tot zijn teleurstelling dat Hans Hateboer op de doellijn redding bracht. Ook de rebound van N’Koudou was een prooi voor de vleugelverdediger van Groningen.

Waar Groningen met het verstrijken van de tijd meer en meer begon te geloven in een resultaat, was het Batshuayi die twee minuten voor het einde van de wedstrijd alsnog Marseille de zege schonk. De goaltjesdief wist met een snoekduik een voorzet van N’Koudou binnen te koppen (2-1). In de tijd die resteerde kwam de Franse zege niet meer in gevaar.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner