27.11.2015 10:03

Koeman: "We verkopen niemand in januari"

Ronald Koeman ziet vanaf de bank toe hoe zijn Southampton na bijna veertig minuten spelen met 2-0 leidt tegen promovendus AFC Bournemouth. (01-11-2015)
Ronald Koeman ziet vanaf de bank toe hoe zijn Southampton na bijna veertig minuten spelen met 2-0 leidt tegen promovendus AFC Bournemouth. (01-11-2015)

Southampton heeft de afgelopen jaren veel spelers moeten afstaan aan topclubs. Ook nu worden een aantal spelers van trainer Ronald Koeman in verband gebracht met de top van de Premier League. Koeman is echter niet van plan om in de winterstop iemand te verkopen.

Sadio Mané is een van de spelers die in de gaten zou worden door de Engelse grootmachten. De behendige voetballer uit Senegal staat naar verluidt op het verlanglijstje van Manchester United en Chelsea. "Geruchten zijn niet belangrijk, we gaan niemand verkopen", stelt Koeman in gesprek met Sky Sports.

"Jullie kunnen vragen stellen over Sadio, Manchester United en Chelsea, maar we gaan in januari niemand verkopen", herhaalt de 52-jarige trainer. Dat Mané in verband wordt gebracht met clubs die in de Champions League uitkomen, vindt Koeman niet erg. "Als dat echt zo is, dan is dat geweldig. De spelers laten hun kwaliteiten zien, dan is het niet gek dat er grote clubs geïnteresseerd zijn. Het is een normaal proces voor spelers die zich ontwikkelen."

Southampton strijdt ook dit seizoen mee in de subtop van de Premier League. De manschappen van Koeman staan na dertien wedstrijden op de achtste plaats op de ranglijst. Zaterdag speelt Southampton de zware uitwedstrijd tegen regerend landskampioen Manchester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner