27.11.2015 14:43

Bij AZ zagen ze valkuilen Maher al jaren

Adam Maher kent een moeizame fase in zijn carrière, maar zijn oude trainer Martin Haar weet wel hoe dat komt. Hij is van mening dat de PSV-speler te weinig naar tips van anderen luistert.

In 2013 maakte Maher de overstap van AZ Alkmaar naar PSV, maar de middenvelder is geen onbetwiste basisspeler. Haar werkte bij AZ samen met de speler en weet waar het probleem zit. "In de jeugd van AZ kreeg hij te weinig weerstand. Hij deed het voornamelijk op talent. En ook op een hoger niveau, bij het eerste, bleef hij enkel op basis van zijn kwaliteiten overeind", zo opent hij tegen Voetbal International.

Haar is van mening dat Maher na zijn debuut te weinig stappen in de goede richting heeft gezet. "De volgende uitdaging moest voor hem zijn om iedere dag beter te worden en het niveau van AZ te ontstijgen", aldus de assistent trainer van de Alkmaarders. "Daarvan probeerden we hem te overtuigen door veel met hem te praten, af en toe te aaien, maar ook zo nu en dan een schop onder zijn kont te geven. Want dat had hij nodig. Hij ging wel met onze tips aan de slag, maar in onze beleving te weinig."

Dit weekend spelen PSV en AZ tegen elkaar. Het duel is hier live te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner