27.11.2015 16:09

Cocu verwacht Lestienne deze week weer terug

Philip Cocu denkt dat Maxime Lestienne de komende week weer op het trainingsveld verschijnt. De Belg kent een moeilijke periode op privégebied, waardoor PSV hem vrijaf heeft gegeven.

Op de persconferentie van de Eindhovenaren laat Cocu weten dat hij verwacht dat Lestienne deze week weer zijn training zal hervatten. "We proberen Lestienne op te vangen en te steunen waar mogelijk. Hij moet nog een aantal belangrijke zaken afhandelen, maar hij kijkt er tegelijkertijd alweer naar uit om zich weer bij ons aan te sluiten", aldus de oefenmeester. "We hopen hem komende week weer op De Herdgang te zien."

PSV-trainer Phillip Cocu rekent zondag niet op Luciano Narsingh als AZ in Eindhoven op bezoek komt. De vleugelaanvaller raakte woensdag al na een kwartier geblesseerd in de wedstrijd van PSV tegen Manchester United.

Ook over de inzetbaarheid van Jorrit Hendrix bestaat nog twijfel. De controlerende middenvelder heeft aan het duel op Old Trafford klachten overgehouden en kon vrijdag nog niet meetrainen. "Zaterdag kijken we of Jorrit wel fit genoeg is", zei Cocu vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie.

Zonder Lestienne speelt PSV dit weekend tegen AZ Alkmaar en speelde het woensdagavond knap gelijk tegen Manchester United in de Champions League. PSV speelde sterk, maar in de Eredivisie kwakkelt het. "We laten te vaak verschillende gezichten in een wedstrijd te zien, maar zijn er mee bezig het eruit te halen. Bijvoorbeeld door te proberen wedstrijden eerder te beslissen. Een tweede goal maakt vaak een groot verschil."

AZ kreeg deze week ook een dreun te verwerken. Het verloor met 1-2 van Partizan, maar Cocu staart zich niet blind op dat resultaat. "AZ heeft een degelijke ploeg met veel voetballend vermogen op het middenveld. Maar er liggen natuurlijk altijd kansen. We moeten ervoor zorgen dat we de mindere punten van hen benutten en de betere kwaliteiten eruit halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner