28.11.2015 09:31

Jans hoopt op gemotiveerde Zwolse Ajacieden

In eigen huis heeft PEC Zwolle het lastig tegen ADO Den Haag en dat is te zien aan het gezicht van trainer Ron Jans. Het wint uiteindelijk wel met 2-1. (19-09-2015)
In eigen huis heeft PEC Zwolle het lastig tegen ADO Den Haag en dat is te zien aan het gezicht van trainer Ron Jans. Het wint uiteindelijk wel met 2-1. (19-09-2015)

Binnen PEC Zwolle leeft een topwedstrijd tegen Ajax altijd enrom, maar doordat de Zwolse club momenteel een aantal ex-Ajacieden in de gelederen heeft, is de confrontatie extra bijzonder. Zwolle-trainer Ron Jans verwacht dan ook iets moois van zijn 'Ajacieden'.

"Eén op de drie jongens bij ons heeft een Ajax-verleden ongeveer, dus die staan allemaal te trappelen om wat te laten zien", dolt Jans tegenover De Telegraaf. De trainer heeft Sheraldo Becker weer tot zijn beschikking, maar omdat de vleugelaanvaller net hersteld is van een blessure zal hij niet vanaf het begin starten. De Ajax-huurling kan wel rekenen op een invalbeurt in de tweede helft. "Want Sheraldo is een enorm wapen, maar ook Queensy Menig (ook gehuurd van Ajax, red.) krijgt kleur op de wangen en maakt echt een goede indruk", aldus de trainer

Jans verwacht dat Ouassim Bouy vanwege knieklachten de wedstrijd tegen Ajax moet overslaan. Ook Bouy heeft een verleden bij Ajax, want hij doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Op jonge leeftijd vertrok hij al naar Juventus, waarvan hij nu door PEC Zwolle wordt gehuurd.

"Ik heb nog een sprankje hoop", aldus Jans over Bouy. "Maar het lijkt er nu op dat hij niet het podium krijgt om te laten zien dat hij weer terug is in Nederland. Erg jammer voor hem, maar ook voor ons. Ik vond dat zijn vorm eraan zat te komen en het is voor hem heel speciaal. Davy Klaassen en nog een aantal jongens, zaten in zijn lichting bij Ajax."

Daarnaast heeft PEC Zwolle-keeper Mickey van der Hart ook een verleden bij de Amsterdammers. De doelman nam dit seizoen de plaats onder de lat in van Kevin Begois, nadat laatstgenoemde geblesseerd raakte. Toen de doelman terugkeerde van zijn blessure moest Van der Hart weer genoegen nemen met een plek op de bank.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner