28.11.2015 10:57

Andersen ziet zichzelf ooit in Spanje spelen

Lucas Andersen (r.) neemt de bal knap aan onder druk tijdens de wedstrijd Willem II - FC Utrecht. (19-09-2015)
Lucas Andersen (r.) neemt de bal knap aan onder druk tijdens de wedstrijd Willem II - FC Utrecht. (19-09-2015)

Lucas Andersen, geleend door Willem II van Ajax, geeft aan dat hij het niet makkelijk had met de keuze om hem te verhuren aan de Tilburgers. Nu zit de middenvelder op zijn plek en kijkt hij zelfs al vooruit na zijn huurperiode. Een club in Spanje zou hem wel wat lijken.

"Het was best een teleurstelling dat ik bij Ajax moest vertrekken. Mijn rendement moest omhoog. Ik moest meer scoren en vaker een assist geven. Ik moest bepalend zijn voor het team", aldus de Deense spelmaker tegenover het Algemeen Dagblad. Momenteel heeft hij iets minder contact met de Amsterdamse club, al belt assistent-trainer Hennie Spijkerman hem een keer per maand. "In de week voor PSV nam Frank de Boer even contact op. Hij zei dat hij tevreden is met hoe het gaat. Na het 2-2 gelijke spel van ons tegen PSV zal hij nog meer tevreden zijn."

De flamboyante middenvelder wil er alles aan doen om te slagen in de voetballerij en daarom vindt hij het niet erg om even een stapje terug te doen bij Willem II. Zijn keuze om alles aan de kant te zetten voor het voetbal, maakte hij al op jonge leeftijd door naar Amsterdam te vertrekken. "Een keuze voor Ajax ligt dan voor de hand. Die club heeft al zoveel Deense voetballers op weg geholpen. Ik zag Ajax als een opstapje, op weg naar een grotere club."

Mocht het zover komen dat hij een transfer mag maken naar een buitenlandse competitie, dan zou de Deen wel actief willen zijn in Spanje. "Mijn voorkeur gaat uit naar Spanje. Met mijn familie ging ik jaarlijks in de buurt van Malaga op vakantie. Het is een geweldig land. Ik pas er wel", aldus Andersen die zich voorbereid met Willem II op het treffen met FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner