28.11.2015 20:02

Hake zet Gutiérrez tegen Willem II op de bank

FC Twente-aanvoerder Hakim Ziyech (l) en zijn teamgenoot Felipe Gutiérrez (r) balen van de 1-0 achterstand die het is opgelopen tegen Feyenoord. (22-11-2015)
FC Twente-aanvoerder Hakim Ziyech (l) en zijn teamgenoot Felipe Gutiérrez (r) balen van de 1-0 achterstand die het is opgelopen tegen Feyenoord. (22-11-2015)

FC Twente begint zaterdagavond in eigen huis tegen Willem II zonder Felipe Gutiérrez. Zijn vervanger op het middenveld is Renato Tapia. Willem II-coach Jurgen Streppel stuurt dezelfde elf namen het veld in als tegen PSV.

Gutiérrez begon dit seizoen elke wedstrijd van de Tukkers nog in de basis, maar moet nu vanaf de bank toezien hoe zijn ploeg het opneemt tegen Willem II. De Chileen speelde een beroerde wedstrijd tegen Feyenoord en dat deed FC Twente-trainer René Hake besluiten om in te grijpen. Het middenveld van Twente bestaat uit Hakim Ziyech, Renato Tapia en Kamohelo Mokotjo. Ziyech stond tijdens Feyenoord - Twente nog in de spits terwijl Tapia centraal in de verdediging speelde.

​De spitspositie bij FC Twente wordt zaterdagavond ingenomen door Jari Oosterwijk. De wisselingen die Hake in zijn elftal doorvoert, gaan ten koste van Jelle van der Heyden die op de bank begint. Bruno Uvini moest het treffen met Feyenoord nog laten schieten, maar is er nu weer bij en hij start in het centrum van de Twentse verdediging.

Na het gelijke spel tegen PSV zag Streppel geen reden om zijn elftal te wijzigen. Hij stuurt dan ook dezelfde elf namen het veld in als een week eerder. De hoop in Tilburg is gevestigd op Erik Falkenburg, met zeven doelpunten de clubtopscorer van Willem II. Ook op de reservebank van de Tilburgers geen wijzigen ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV.

De kraker in de onderste regionen van de Eredivisie tussen FC Twente en Willem II volg je hier LIVE! 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner