29.11.2015 09:29

De Haan: "Met de borst vooruit naar de ArenA"

Foppe de Haan viert het doelpunt van sc Heerenveen in het bekerduel met Helmond Sport. (29-10-2015)
Foppe de Haan viert het doelpunt van sc Heerenveen in het bekerduel met Helmond Sport. (29-10-2015)

Sinds de terugkeer van Foppe de Haan bij sc Heerenveen draait het weer goed in Friesland, met een simpele 3-0 overwinning op Roda JC als laatste wapenfeit. Volgende week speelt sc Heerenveen echter tegen koploper Ajax, maar De Haan blijft vertrouwen houden.

Toen de clubman van de Friezen aangesteld werd, stond sc Heerenveen nog maar op één overwinning in het seizoen. Nu wist de ploeg al vier keer drie punten te pakken, waardoor het zelfvertrouwen binnen de groep gestegen is. "We gaan met de borst vooruit naar de ArenA", kijkt De Haan vooruit met FOX Sports. Hij verwacht ook een bepaalde branie van zijn spelers.

"Anders moet je maar thuisblijven. Losers wil ik niet meer zien." Met 36 doelpunten voor en slechts zeven tegen heeft Ajax veruit het beste doelsaldo in de Eredivisie. "Dat is andere koek. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt", sluit De Haan op zijn eigen wijze af. SC Heerenveen is door de overwinningen in de afgelopen weken een solide middenmoter geworden en kan binnenkort de stap richting de subtop van Nederland zetten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner